AKADEMIA SZKOLNICTWA
1 1 1 1 1


AKADEMIA SZKOLNICTWA AS W INOWROCŁAWIU
Nowoczesne szkolenie zawodowe w AS-ie



Lista aktualizowana na bieżąco

We wrześniu br. w szkole odbędzie się 
kiermasz podręczników używanych.


Język polski
Podręczniki dla absolwentów ośmioletniej szkoły podstawowej
Klasa I
Barbara Chuderska, Język polski 1, Podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia, 
Wydawnictwo „Operon”
Klasa II
Katarzyna Tomaszek, Język polski 2, Podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia,
Wydawnictwo „Operon”
Klasa III
Katarzyna Tomaszek, Język polski 3, Podręcznik dla szkoły branżowej I stopnia, Wydawnictwo „Operon”

Podręczniki dla absolwentów gimnazjum
Klasa III
Barbara Chuderska, Język polski część 2, Podręcznik dla zasadniczej szkoły zawodowej, Seria ”Odkrywamy na nowo”,  Wydawnictwo „Operon”


Matematyka
Klasa I
Matematyka w szkole branżowej I stopnia. Podręcznik 1. 
Podręcznik dla absolwentów ośmioletniej szkoły podstawowej, wyd. Podkowa Gdańsk
Klasa II
Kontynuacja: Matematyka w szkole branżowej I stopnia. Podręcznik 1. 
Podręcznik dla absolwentów ośmioletniej szkoły podstawowej, wyd. Podkowa Gdańsk
Klasa III
Matematyka w szkole branżowej I stopnia. Podręcznik 2. 
Podręcznik dla absolwentów szkoły podstawowej, wyd. Podkowa Gdańsk


Historia
Klasa I 
Dziś historia 1, S. Zając, 
wyd. SOP Oświatowiec Toruń 
Klasa II 
Dziś historia 2, S. Zając, 
wyd. SOP Oświatowiec Toruń 
Klasa III (dotyczy klas D, E, F)
Dziś historia 3, S. Zając, 
wyd. SOP Oświatowiec Toruń 


Wiedza o społeczeństwie
J. Niszcz, S. Zając, Wiedza o społeczeństwie, SOP Oświatowiec Toruń


Podstawy przedsiębiorczości
Klasa I, II
Krok w przedsiębiorczość.
Podręcznik do podstaw przedsiębiorczości dla szkół ponadpodstawowych
Z. Makieła, T. Rachwał, wyd. Nowa Era


Geografia

Chemia

Biologia

Fizyka


Podręczniki zawodowe dla zawodu kucharz
Klasa I
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 
„Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem” cz. I
M. Konarzewska, B. Zielonka, M. Konarzewska – Sokołowska, wyd. REA.
Technika i bezpieczeństwo w gastronomii
„Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych”
M. Konarzewska, E. H. Lada, B. Zielonka, wyd. REA.

Klasa II
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 
"Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem” cz. II
M. Konarzewska, B. Zielonka, M. Konarzewska – Sokołowska, wyd. REA.
Technika i bezpieczeństwo w gastronomii
„Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych”
M. Konarzewska, E. H. Lada, B. Zielonka, wyd. REA.

Klasa III
Działalność gospodarcza w przetwórstwie spożywczym
„Prowadzenie działalności gospodarczej”
T. Gorzelany, W. Aue, wyd. WSiP.


Podręczniki zawodowe dla zawodu  piekarz
Klasa III
Technologia piekarska
„Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciasta” kwalifikacja T 3.3.
K. Jarosz, wyd. WSiP.
„Piekarstwo” cz. I i II, A. Reński, wyd. WSiP.


Podręczniki zawodowe dla zawodu cukiernik
Klasa I, II
Technika w produkcji cukierniczej - tom. I
K. Kocierz, wyd. WSiP
Technologie produkcji cukierniczej - tom II, cz. 1
M. Kaźmierczak, wyd. WSiP
Technologie produkcji cukierniczej - tom II, cz. 2
M. Kaźmierczak, wyd. WSiP


Podręczniki zawodowe dla zawodu sprzedawca
Zawód sprzedawca klasa I, II
1. Organizowanie sprzedaży. Towar jako przedmiot handlu. Podręcznik do nauki zawodu technik handlowiec, sprzedawca, technik księgarstwa. Część 1
M. Wajgner, D. Andrzejczak, A. Mikina, wyd. WSiP
2. Organizowanie sprzedaży. Organizacja i techniki sprzedaży. Podręcznik do nauki zawodu technik handlowiec, sprzedawca, technik księgarstwa. Część 2
M. Wajgner, D. Andrzejczak, B. Rzeźnik, A. Mikina, wyd. WSiP 

Zawód sprzedawca klasa III
Przedsiębiorca w handlu. Prowadzenie sprzedaży. Podręcznik Tom 4. Technik handlowiec sprzedawca technik księgarstwa. Kwalifikacja A.18
M. Wajgner, A. Urzędowska-Wardnecka, wyd. WSiP


Podręczniki zawodowe dla zawodu fryzjer
Zawód fryzjer klasa I
1. Techniki fryzjerskie pielęgnacji włosów. Kwalifikacja A.19.1
T. Kulikowska-Jakubik, M. Richter, wyd. WSiP
2. Podstawy fryzjerstwa. Podręcznik do nauki zawodu Fryzjer
Kulikowska-Jakubik, M. Richter, wyd. WSiP

Zawód fryzjer klasa II
1. Techniki fryzjerskie strzyżenia włosów, formowania fryzur i ondulowania. Kwalifikacja A.19.2
T. Kulikowska-Jakubik, Ma. Richter, wyd. WSiP
2. Podstawy fryzjerstwa. Podręcznik do nauki zawodu Fryzjer
Kulikowska-Jakubik, M. Richter, wyd. WSiP

Zawód fryzjer klasa III
1. Techniki fryzjerskie zmiany kolorów włosów. Kwalifikacja A.19.3
T. Kulikowska-Jakubik, M. Richter, wyd. WSiP
2. Fryzjerstwo. Tom III. Działalność usługowa we fryzjerstwie. Kwalifikacja A.19
I. Sarna, wyd. WSiP

Uczniowie na warsztatach szkolnych
Pracownia fryzjerska. Technik usług fryzjerskich. Fryzjer. Kwalifikacja A.19. 
Praktyczna nauka zawodu
T. Kulikowska-Jakubik, M. Richter, A. Jakubik, wyd. WSiP
Copyright by akademiaszkolnictwa.pl © 2015
Panel Administracyjny
Projekt i wykonanie: Szymon Konkol dla Akademii Szkolnictwa w Inowrocławiu